• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia grecka: Przepisy na gyros i moussakę

Warzywa, owoce i grzyby mogą pochodzić z różnych źródeł. Oczywiście te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są jednak trochę droższe od innych. Dzieje się tak, albowiem hodowcy, jacy zajmują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą także liczyć się z znacznie większym ryzykiem zniszczenia towarów przez różnorodnego typu owady. Ekologiczne jarzyny i owoce nie są w stanie być zraszane środkami syntetycznymi. To wszystko powoduje jednakże, że mają na pewno sporo lepszy smak oraz zapach – sprawdź Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To naturalnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe towary. Przeważnie na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej niż artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Także truskawki nie są znaczące i nie wyglądają tak samo. Jednakowo jest z jabłkami. Te ekologiczne z reguły mają bledszy, mniej równomierny kolor. Warto się niemniej jednak tym nie zrażać. Towary wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej z pewnością mają bardziej intensywny aromat i smak, którego brakuje wszystkim innym.

1. Tutaj

2. Przeczytaj to

Kuchnia hawajska: Przepisy na poke bowl i musubi

Categories: Kulinaria

Comments are closed.